Opgroeien

Thema: Opgroeien

Met het thema Opgroeien richten we ons op de opgroeiende jeugd en hun ouders.

De weg van opgroeien tot aan het volwassen worden is niet alleen een zorg van elke ouder. Daar zijn ook gemeenschappelijke aandacht en passende voorzieningen in Riethoven voor nodig, zoals het kinderdagverblijf en de basisschool. Goede voorzieningen en ontmoetingsmogelijkheden voor opgroeiende jeugd spelen ook een zeer belangrijke rol in de afweging van jongeren en jonge ouders om in Riethoven te blijven wonen of zich als nieuwkomer (of terugkomer) te vestigen.   

De Rietstek als gemeenschapshuis en toekomstig “Huis van de Coöperatie” speelt een belangrijke rol door het organiseren, faciliteren en ondersteunen van een aantal activiteiten.

Naast deze mooie bestaande activiteiten onderzoeken we de behoeften van de Riethovense ouders en jeugd en ontwikkelen we nieuwe initiatieven en activiteiten die leiden tot een aanbod voor peuters, kleuters, schoolgaande jeugd en jongvolwassenen op weg naar zelfstandigheid.

We willen samenwerken en investeren in het behoud van de basisschool en kinderopvang en de verdere ontwikkeling tot een moderne gemeenschapsvoorziening. Een randvoorwaarde voor een toekomstbestendig, vitaal en levendig dorp. 

Meer Riethoven

Website “Meer Riethoven” is een dorpswebsite van, voor en over het dorp Riethoven. Het is een nieuw informatieplatform voor de inwoners, nieuwkomers, bezoekers, toeristen en andere geïnteresseerden.

Lees nu verder