Over ons

Meer Riethoven

Website “Meer Riethoven” is een dorpswebsite van, voor en over het dorp Riethoven.

Het is een nieuw informatieplatform voor de inwoners, nieuwkomers, bezoekers, toeristen en andere geïnteresseerden die meer willen weten over Riethoven: diensten, voorzieningen, bedrijven, evenementen en veel meer. We willen de website vooral afstemmen op de actuele (informatie)behoefte en berichten over de onderwerpen die ertoe doen. Daarvoor zijn we afhankelijk van uw inbreng en informatie.

Heb je op- of aanmerkingen, nieuws of tips voor de redactie, of wil je een evenement op de agenda plaatsen, laat het de redactie s.v.p. weten.

Geef een tip aan de redactie
Meerriethoven

COÖPERATIE MEER RIETHOVEN

Coöperatie Meer Riethoven is de (dorps)coöperatie van en voor de inwoners van Riethoven die er voor zorgt dat Riethoven ook in de toekomst een fijne plek is om op te groeien, te leven, wonen, ontmoeten, werken en ondernemen met de daarbij passende voorzieningen en diensten.

Zowel de website als de Coöperatie Meer Riethoven zijn een initiatief van de Kernraad, Zorg in eigen Dorp, Stichting Gemeenschapswerk De Rietstek, KBO en de Hofstek. Zij werken sinds enkele jaren samen en zijn zich ervan bewust dat de coöperatie nodig is om de krachten te bundelen, samen te werken en initiatieven te ontwikkelen die voor de toekomst nodig zijn. Samen sterker, voor elkaar, met elkaar. Het geheel is meer dan de som der delen.

Daarom Meer Riethoven. Dat zie je ook terug in ons logo.

Lees meer over de Coöperatie
Meerriethoven

INITIATIEFNEMERS Meer Riethoven

Coöperatie Meer Riethoven

Coöperatie Meer Riethoven

Coöperatie Meer Riethoven is de in 2019 opgerichte (dorps)coöperatie van en voor de inwoners van Riethoven.

Lees meer
De Rietstek

De Rietstek

De stichting Gemeenschapswerk De Rietstek heeft een brede maatschappelijke doelstelling en beheert en exploiteert het gemeenschapshuis De Rietstek.

Lees meer
De Hofstek

De Hofstek

De Hofstek is het ontmoetingscentrum voor en door ouderen. Al meer dan 25 jaar is dit de plaats voor ontmoeting en activiteiten.

Lees meer
KBO Riethoven

KBO Riethoven

De KBO Riethoven is in 1957 opgericht.  Alle sociale en culturele activiteiten die georganiseerd worden vinden plaats in of vanuit de Hofstek.

Lees meer
Stichting Kernraad Riethoven (SKR)

Stichting Kernraad Riethoven (SKR)

De ‘Stichting Kernraad Riethoven’, kortweg Kernraad, is in november 1996 opgericht en heeft als doel de leefbaarheid van Riethoven en het welzijn van haar inwoners te bevorderen.

Lees meer

LOGO MEER RIETHOVEN

Het logo is samengesteld uit 4 gekleurde blokken met op elk blok een medeklinker uit de naam Riethoven.  RH>N.  De “V” is echter gekanteld en verbeeldt het “>” teken dat “Meer dan” betekent en verwijst naar het feit dat synergie, samenwerken, voor elkaar en met elkaar MEER oplevert voor Riethoven dan elk voor zich.  Dat wordt nog eens versterkt door de tekst “Meer Riethoven”.
Op het eerste blok, de “R”, staat de tekst “Coöperatie”

Het logo en de kleuren van de blokken zijn geïnspireerd op de uitkomsten van het DNA onderzoek in Bergeijk en haar kernen.

logo meer riethoven