De Hofstek

Hofstek tijdelijk gesloten

Uit veiligheidsoverwegingen is De Hofstek i.v.m de coronadreiging vanaf 13 maart tot nader order gesloten voor alle activiteiten.
Het bestuur van De Hofstek, 06-10290016

Corona Virus

Door het Corona virus is het openbare leven, ook in Riethoven, zo ongeveer tot stilstand gekomen. Veel voorzieningen liggen stil en bijna alle activiteiten gaan niet door. De Rietstek en De Hofstek blijven ook voorlopig gesloten en allerlei activiteiten zijn afgelast of worden uitgesteld.

In onze vorige nieuwsbrief vroegen we speciale aandacht voor de oudere en kwetsbare Riethovenaren omdat het voor hen extra moeilijke tijden zijn en zij zijn vaak afhankelijk van mantelzorgers, buren en hulp uit hun eigen netwerk.

Maar het is wel duidelijk dat de consequenties van de Corona crisis voor iedereen en alle leeftijden tot hulpvraag of behoefte aan aandacht kan leiden.

De dorpsondersteuner en de Coöperatie kunnen kan daarin wellicht iets voor jullie betekenen.

Dorpsondersteuner

Vanwege het besmettingsrisico is de nodige voorzichtigheid geboden. In overleg met de huisartsen is daarom afgesproken dat de dorpsondersteuner de aangewezen persoon is om in te schakelen. Zij is een prima schakel naar vrijwilligers en bestaande voorzieningen die de helpende hand kunnen bieden. Je kunt haar bereiken via 06-55225856 (bellen of whatsapp), of via e-mail; dorpsondersteuner.riethoven@gmail.com

Huisartsen
Voor meer actuele informatie kunt u op de website van de huisartsenpraktijk terecht

Welkom bij de Hofstek

De Hofstek is het ontmoetingscentrum voor en door ouderen. Al meer dan 25 jaar is dit de plaats voor ontmoeting en activiteiten. Prima voor het onderhouden en leggen van contacten en het geestelijk en lichamelijk fit blijven. Er zijn ontmoetingsgroepen, maaltijden, lezingen, beweeglessen en nog veel meer activiteiten. Ook Prins Carnaval en Sinterklaas weten de Hofstek ieder jaar weer te vinden. De Hofstek is de thuisbasis voor de KBO die aan de wieg heeft gestaan van veel van de activiteiten en nog steeds een grote initiator is.

Meerriethoven

Bestuur

Peer Dierks

Voorzitter

Jan Kwinten

Penningmeester

Lea Kelders

Ira Coenen

Mieke van Overveld

Riethoven telt ruim 500 65-plussers en deze zijn goed voor het leeuwendeel van de 10.000 bezoeken per jaar aan de Hofstek. De uitdaging voor de Hofstek is om een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor senioren te blijven en open te staan voor nieuwe activiteiten, die aansluiten bij de interesses van de komende generaties ouderen. Het beheer van de Hofstek is in handen van de ‘Stichting steunpunt voor ouderen Riethoven’.

Activiteiten:

De activiteiten in de Hofstek worden veelvuldig in samenwerking met de KBO georganiseerd met gebruik van de faciliteiten van de Hofstek.
Klik hier voor de activiteiten van de KBO Riethoven

Contactgegevens

Het Hofje 1
5561AP Riethoven
Tel: 040 – 201 98 46
E-mail: hofje@hotmail.com