Koken met Huub

Koken met Huub

Hallo beste lezers, 
Het wil de laatste maanden nog niet echt winter worden in Nederland. Daarom deze keer een Frans/Italiaans recept dat past bij wat warmere temperaturen. Het is een Quiche Bolognese met gekruid gehakt. Mensen waar ik hem voor gebakken heb vonden het wat lijken op lasagne. Een zonnig gerecht in winterse maanden. Heerlijk met een groene salade erbij. Hopelijk gaan jullie de quiche maken en ervan genieten. Het is de moeite waard. 

Ingrediënten: (voor 4 personen)  
• 7 plakjes hartige taartdeeg
• 150 gr geraspte belegen kaas 
• 300 gr rundergehakt
• 1 ui 
• 2 knoflooktenen
• 1 el tomatenpuree 
• 1 tomaat, in plakjes
• 1 tl gedroogde oregano 
• 1 tl paprikapoeder
• ½ tl gedroogde chilivlokken 
• 4 eieren
• 50 ml melk2 el bloem 
• ¼ bos basilicum
• peper en zout 
• olijfolie 

Bereidingswijze:  
• Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de springvorm in met wat olijfolie of boter. Beleg de springvorm met de plakjes hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in het taartdeeg. Strooi wat paneermeel over de bodem.  
• Snipper een ui en hak de knoflook fijn.  
• Giet een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui.  
• Voeg nu de knoflook, tomatenpuree en het gehakt toe en breng op smaak met het paprikapoeder, de oregano, chilivlokken en wat zout.  
• Laat 7 minuten bakken tot het gehakt rul is en al het vocht is verdampt. 
• Klop in een kom de eieren met de melk en de bloem tot een glad beslag.  
• Voeg 100 g geraspte kaas toe met wat peper en zout en roer door. 
• Schep het gehakt in de vorm en schenk het eimengsel erover.  
• Verdeel daarna de rest van de kaas en de plakjes tomaat over de vulling. 
• Bak 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
• Laat iets afkoelen en bestrooi met basilicumblaadjes en wat versgemalen peper. 

Veel succes en smakelijk eten.   
Huub de Wert.